Danone is wereldleider in drie sectoren: Zuivel- en Plantaardige producten, Waters en Gespecialiseerde Voeding. Drie snelgroeiende, op gezondheid gerichte categorieën, waarmee we een belangrijke speler zijn in de voedingsrevolutie.

Hieronder vertellen we meer over onze Danone categorieën in Nederland.

Zuivel en plantaardige producten

Danone is ervan overtuigd dat de gezondheid van de planeet en de gezondheid van mensen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. We zien het als onze missie om via onze voeding en dranken zoveel mogelijk mensen gezond te maken en te houden. Daarom hebben we in 2017 de belangrijke stap gezet naar plantaardige voeding en dranken. Consumenten kunnen nu kiezen uit zowel plantaardige producten als zuivelproducten van onder meer onze merken Activia, Actimel, Hüttenkäse, Danoontje en Danio, Alpro en Provamel.

Consumenten helpen bij keuzes

Daarmee kwamen we op het juiste moment tegemoet aan de verwachtingen van de consument, die steeds bewustere, gezondere en duurzamere keuzes maakt. Een van onze belangrijkste missies is om consumenten te helpen om beter geïnformeerde en gezondere voedingskeuzes te maken. Daarom passen we in Nederland waar mogelijk het Nutri-Score label toe op onze verpakkingen.

Sociale en ecologische doelstellingen

Sinds 2018 en 2019 dragen de Zuivel- en Plantaardige productcategorieën in Nederland het internationale BCorp-certificaat. Dit wordt toegekend aan bedrijven die de hoogste standaarden nastreven op het vlak van sociale en ecologische prestaties, verantwoordelijkheid en transparantie. Een van onze belangrijkste ambities op milieugebied is om tegen 2025 verpakkingen te hebben die herbruikbaar en composteerbaar zijn. Daarnaast hebben we de plastic rietjes en lepels vervangen door een duurzamer alternatief. Het plantaardig materiaal in onze Alpro 1L-drinkkartons hebben we tot het maximaal mogelijke verhoogd: 89% voor de kartons met ongekoelde dranken en 96% voor kartons met gekoelde dranken.

Meer informatie?

Bezoek de website van Danone: Danone.nl

Bezoek de website van Alpro: Alpro.com

Waters

Veel Nederlanders genieten jaarlijks van de natuurlijke mineraalwatermerken van Danone Waters: evian® en Badoit®. Ons geliefde merk evian® vindt zijn oorsprong in de Franse Alpen, in een gebied dat we beschermen en ongerept houden. Het baant zich een weg door de rotsen en verrijkt zich gaandeweg met mineralen. Het merk belichaamt onze overtuiging dat de gezondheid van de mens en de gezondheid van de planeet onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. En daar handelen we ook naar.

  • evian®: de flessen van 33cl, 50cl,75cl en 6l zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), uitgezonderd het label en de dop.
  • evian® is gecertificeerd als CO2-neutraal door Carbon Trust®.

Het mineraalwater van Badoit borrelt naar het oppervlak in het stadje Saint-Galmier, gelegen in de Loire-streek in Frankrijk, aan de voet van de Mont Forez. De wonderlijke reis van Badoit begint 153 meter onder de grond en vanaf daar stuwt het water zich door de grondlagen die van nature rijk zijn aan kooldioxide. En dat geeft Badoit zijn natuurlijke lichte sprankeling

Meer informatie?

Bezoek de website van Evian: https://www.evian.com/nl_be/

Bestellen in Nederland: Brand Builders – Lekker Fris (lekker-fris.nl)

Gespecialiseerde voeding

Wij willen via onze voeding en dranken zoveel mogelijk mensen ondersteunen in hun gezondheid. De overname van Nutricia in 2007 past perfect in die missie. Nutricia staat voor de juiste voeding en support tijdens de juiste levensfases. Wij geloven dat de juiste voeding, en ondersteuning daarbij, een positieve bijdrage levert aan de kwaliteit van leven. Van jong tot oud, in goede en slechte dagen.

De eerste 1000 dagen van een kind zijn essentieel voor de gezondheid, ook op latere leeftijd. Gezonde voeding is in deze periode heel belangrijk. In Nederland staat Nutricia bekend om merken als Nutrilon en Olvarit ter ondersteuning van de eerste 1000 dagen.

Aandacht voor goede voeding helpt om gezond ouder te worden. Maar ook bij ziekte en in de periode van herstel kan de juiste voeding bijdragen aan herstel en kwaliteit van leven. In de medische voeding heeft Nutricia ruimschoots haar sporen verdiend, bekend van de drinkvoeding, sondevoeding en poeders en modules ter ondersteuning van een hele reeks aan ziektebeelden.

Sterk geworteld in Nederland

Nutricia ontstond in Nederland in 1896. 125 jaar later staan er kantoren door heel Nederland, fabrieken in Zoetermeer en Haps (Brabant) en een state-of-the-art Research & Innovation Centre in Utrecht. Innovatie en wetenschappelijk onderzoek zijn in al die jaren belangrijke drijfveren gebleven. Daarmee komen we tot betere (medische) voedingsproducten en ondersteuning. We werken dan ook nauw samen met Nederlandse onderzoekers, universiteiten en ziekenhuizen.

Onze bijdrage aan gezondheid en welzijn

Met ons uitgebreide productportfolio dragen we bij aan de gezondheid van de mensen om ons heen. Daarnaast maken we graag een positieve impact op de lokale gemeenschap. Daarom zetten we ons actief in voor de maatschappij en goed werkgeverschap, onder meer door:

  • Samenwerking met de voedselbanken en logistieke partners om verspilling te minimaliseren.
  • Elke medewerker aandeelhouder te maken van het bedrijf.
  • Onze kindervoedingsservice, die 24/7 klaarstaat voor onze klanten.

Voor jou en toekomstige generaties

Bij zowel Danone als Nutricia draait het om ieders gezondheid, maar ook om die van onze planeet. Nu en in de toekomst. In onze besluitvormingsprocessen houden we rekening met onze sociale, economische, en milieu-impact in lijn met de Danone-visie ‘One Planet. One Health’. We hebben de volgende ambities:

  • We streven naar koolstofneutraliteit tegen 2050.
  • We streven naar circulaire verpakking tegen 2025.
  • We promoten regeneratieve landbouw.

Meer weten over Nutricia? Nutricia.nl

Meer informatie over Nutricia babyvoeding: Nutriciavoorjou.nl

Meer informatie over de medische voeding van Nutricia: Nutriciavoorprofessionals.nl