Wereldwijd actief, met lokale teams en lokale visie

Danone is een wereldwijd toonaangevend voedingsmiddelenbedrijf. We zijn actief in drie snelgroeiende, op gezondheid gerichte categorieën: Zuivel- en Plantaardige producten, Waters en Gespecialiseerde Voeding.

Duurzaam eten en drinken

Wij geloven dat de gezondheid van mensen en de gezondheid van de planeet onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vanuit onze visie ‘One Planet. One Health’ promoten we gezonde en duurzame eet- en drinkgewoonten. Het internationaal erkende certificaat van B Corp® is het bewijs dat we actief werken aan een duurzame en inclusieve economie die werkt voor iedereen en voor onze planeet.

Multilokaal bedrijf

We zijn wereldwijd actief in meer dan 120 landen en hebben 100.000 medewerkers. In 2020 realiseerden we een omzet van €23,6 miljard. We noemen onszelf een multilokaal bedrijf, omdat we werken met lokale teams, die vanuit een lokale visie produceren voor de lokale markt.

Danone in Nederland

In Nederland werken 2.500 medewerkers aan onze missie. De Nederlandse categorieën Zuivel- en Plantaardige producten, Waters en Gespecialiseerde Voeding zijn B Corp™ gecertificeerd. Met merken als Danone, Nutricia, Activia, Actimel, Oikos, Danio, Alpro, Provamel, evian, Badoit, Nutrilon, Olvarit en Nutridrink en onze productie- en distributievestigingen in Zoetermeer en Haps zijn we een belangrijke speler op de Nederlandse en Europese (export)markt.

Onze locaties in Nederland:

Hoofddorp Danone Place Amsterdam

 

Danone Nutricia Research, Utrecht

Danone Zuivel, Utrecht

Nutricia Nederland, Zoetermeer

 

Nutricia Fabriek, Zoetermeer

Nutricia Fabriek, Haps / Cuijk

Alpro Nederland, Breda