Voor het derde jaar op rij heeft Danone de allerhoogste score gekregen als het gaat om haar inspanningen op milieugebied. Dat heeft de non-profitorganisatie CDP bekendgemaakt. In het internationaal gerenommeerde onderzoek kijkt CDP naar klimaatverandering, bosbehoud en waterzekerheid. Van de maar liefst twaalfduizend beoordeelde bedrijven wereldwijd, haalden slechts veertien de zogenaamde A-lijst. Danone is een van hen.

Minder energie en water

Het nieuws sluit prachtig aan bij de doelstellingen van Danone en de laatste ontwikkelingen in Nederland. Zo maakte het bedrijf recent bekend een forse investering te doen in de modernisering van de fabriek in Zoetermeer. De investering is onder meer bedoeld om 25% minder energie en 50% minder water te gebruiken.

Gezondheid van mens en planeet

De Danone-fabrieken in Nederland maken gebruik van hernieuwbare elektriciteit en alle Danone merken zetten zich in om tegen 2025 verpakkingen circulair te maken. Dit alles in lijn met de ambitie van Danone om in 2050 geheel klimaatneutraal te zijn. Danone is ervan overtuigd dat de gezondheid van de mens en de aarde met elkaar verbonden zijn. Beiden moeten gevoed en beschermd worden. Duurzaamheid staat daarin centraal. Op elk vlak: van de manier waarop ingrediënten worden geteeld tot wat er gebeurt nadat mensen de producten hebben gebruikt.